Om Gjøvik Tennisklubb

Gjøvik Tennisklubb har et anlegg som består av 6 utendørs baner, 5 grus og 1 soft court. Banene er meget gode grusbaner renovert for 12 år siden, og tåler mye regn, dvs stor spillbarhet. Softcourt bane 6 er av meget god kvalitet, og har en lengre sesong enn grusbanene, som må stenges når det kommer nattefrost, og er raskere klargjort om våren. Vi har terrasserte baner som ligger vakkert til ved Fastland. Klubbhuset er fra 1950 tallet, og klubben planlegger et nybygg som vi ønsker å realisere i løpet av 2 år. I umiddelbar nærhet ligger GTK-hallen, som har 4 nyrenoverte soft court baner, og nyoppusset squash bane. I løpet av høsten vil vi fortsette oppgradering av hallen med installasjon av LED armaturer inne på banene, og generell oppussing av fellesområdene.

Gjøvik Tennisklubb skal arrangere Norgesmesterskap Elite innendørs i uke 50-51, med kvalifisering i helgen 13.-15. desember, og hovedturnering 19.-22. desember. Finaledagen 22. desember vil bli overført på Eurosport Norge.

Ettersom finalene går så tett på jul, har vi håp om å få med våre Davis Cup spillere Casper Ruud og  Viktor Durasovic. I dameklassen håper vi på samme gode deltakelse med alle proff spillerne på plass.

For å skape de best mulige rammer for dette arrangementet, ønsker vi å tilby et utvidet samarbeid med det lokale og sentrale næringslivet, lokale og regionale myndigheter, slik at vi sammen kan lage et flott arrangement som hele innlandet kan være stolt av.

Vi har lang erfaring med turnerings arrangement av internasjonalt junior- og nasjonalt elite nivå, og har som ambisjon alltid å gjøre det lille ekstra for at deltakere, trenere, pårørende, medlemmer og støttespillere skal bli mer enn fornøyd.

I forbindelse med NM vil vi ha en stor stab i sving for å serve alle impliserte, inkludert dommere, ballpiker- og gutter, kioskdrift, transport og overnatting, og dette vil gi store ringvirkninger for regionen.

Vi håper at det vil være interessant for dere å være med i samarbeide om dette arrangementet, og vedlegger eksempel på program fra våre sist gjennomførte turneringer!

Historie

Gjøvik Tennisklubb ble stiftet 8. juni1905 og er en av de eldre tennisklubbene utenfor Oslo.

De første banene lå på Tongjordet. Disse var i en dårlig forfatning og etter en par års tid fikk klubben leie baner av Alf Mjøen på Gjøvik Gård. I 1911 åpnet Gjøvik kommune et allidrettsanlegg på Hunnjordet med bl.a. tre tennisbaner. I 1946 ble et helt nytt anlegg åpnet ved Hovdetjernet/Fastland. Klubbens anlegg blir fortsatt sett på som et av landets fineste tennisanlegg, med fem grusbaner og en hardcourtbane rett ved siden av et stort friluftsbad. Fastlandsområdet ble i 2002 kåret til Norges flotteste nærmiljøanlegg.

Gjøvik Tennishall

I 1987 ble en egen tennishall med fire baner åpnet bare et steinkast fra utendørsanlegget. Knut Iversen var «ildsjelen» bak dette prosjektet.

Knut Befring, Ola Nordvik, Håkon Diesen og Jan Arne Frydenlund er klubbens æresmedlemmer. Klubben er kjent for sine relativt flotte anlegg og et stort antall spillere. Klubben har hatt over 400 medlemmer og var da blant landets ti største klubber og har rundt 300 medlemmer per 2000-tallet.

Spillere

Ola Nordvik var en god A-spiller på 1940- og 1950-tallet. Senere var han i verdenstoppen innen veterantennis. På 1950- og begynnelsen av 1960-tallet var Sverre Worren klubbens dominerende spiller. Han var rangert som høyest som nummer seks i Norge. Sigbjørn Hemstad representerte Norge i Nordisk Cup for jr. i 1967. Han ble dette året nr. 3 i en internasjonal juniorturnering på Hankø og nådde kvartfinale i NM. Ola Nordvik, Kjell Worren og Axel Løfgren var i mange år klubbens beste spillere. De har for øvrig også blitt Norgesmestere i veteran ved en rekke anledninger. Hemstad har et NM-double veteran sammen med Jan F. Kise. Lillehammer Lawn TK.

Håkon Skattum har flere klubbmesterskap fra det siste tiåret. Hans bestefar, Sverre Holm Skattum, var mangeårig klubbmester på 1930-tallet.

På 1990-tallet fikk klubben fram mange lovende juniorspillere, og Tom Erik Løkken ble klubbens første guttenorgesmester. På kvinnesiden var Inga Siem lovende på 1960-tallet. Senere spilte Frøydis Fordberg seg helt opp i Norgeseliten for damer.

 

Håkon Skattum har flere klubbmesterskap fra det siste tiåret. Hans bestefar, Sverre Holm Skattum, var mangeårig klubbmester på 1930-tallet.

På 1990-tallet fikk klubben fram mange lovende juniorspillere, og Tom Erik Løkken ble klubbens første guttenorgesmester. På kvinnesiden var Inga Siem lovende på 1960-tallet. Senere spilte Frøydis Fordberg seg helt opp i Norgeseliten for damer.

Klubbmester for 2018 er Alexander Topp